4 aylık Etsy mağazam, 134 ürün, 4 satış — bu normal mi? Deneyimli satıcıların görüşünü rica ediyorum . ( İlk Ürün 2 Ay Önce Eklendi )
Merhaba,
Etsy'de çerçeveli canvas satışı yaptığım bir mağazam var. Mağaza 4 aylık ama gerçek anlamda yaklaşık 2 aydır ilgileniyorum — ondan önce ürün yükleyip bıraktığım bir dönem oldu. Şu an düzenli çalışıyorum ama doğru yolda mıyım emin olamıyorum, satışlar bana çok az geliyor.
Mevcut durum:
134 aktif ürün (çerçeveli kanvas + poster)
4 satış, 1 yorum (5 yıldız)
Aylık ~390 ziyaret
Dönüşüm oranı ~%0,7
Ortalama sipariş ~160 USD
Print-on-demand, üretim ve kargo ABD'den
Etsy Ads: günlük 3 USD, ROAS ~1,2
Şu ana kadar yaptıklarım:
Ürünlerin yaklaşık 35'inin başlık ve etiketlerini eRank'e bakarak yeniden düzenledim (uzun kuyruklu, düşük KD'li kelimelere geçtim)
Aynı genel etiketin çok sayıda üründe tekrarlanmasını azalttım — "framed canvas art" 86 üründen 46'ya indi
Fiyat merdivenini yeniden kurdum, giriş fiyatını düşürüp büyük bedenlerde marjı korudum
Sepet kurtarma, favori indirimi, teşekkür kuponu gibi otomatik teklifleri açtım
Her üründe 10 görsel + video var, ilk görseller oda içi mockup
NOT: Düzenlemeleri genel olarak 1 haftadır yapıyorum . Ama günlük mağaza ziyaretim 15 civarı .
Merak ettiklerim:
4 aylık ve 134 ürünlü bir mağaza için 4 satış normal mi, yoksa yapısal bir sorun mu var?
Organik arama trafiğim toplamın sadece %11'i. Bunun oturması ne kadar sürüyor, sizde nasıl bir seyir izledi?
Reklamı ROAS 1,2 ile döndürüyorum, yani zarar. Bu aşamada kapatıp organik tarafa mı odaklanmalıyım?
Q4'e girerken önceliğim ne olmalı — yeni ürün yüklemek mi, mevcut ürünlerin SEO'sunu bitirmek mi?
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.